Politika kolačića (cookies)

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • ChromeFirefoxInternet Explorer 9Internet Explorer 7 i 8Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li golfvilla-beige.hr koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju web kupovinu.

Kakve kolačiće koristi vemag.hr i zašto

Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su "Ostanite prijavljeni" tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo vaše individualne podatke.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Društvene mreže
Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook. Također dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.
Mjerenje posjećenosti
Vemag.hr koristi servis za mjerenje posjećenosti, Google analytics.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih zabraniti na sljedećem linku:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/


OBAVIJEST VODITELJA OBRADE:

Ovim putem Vas obavještavamo da pri prikupljanju i obradi osobnih podataka postupamo u skladu s načelima zakonitosti, poštenosti i transparentnosti, ograničenja svrhe, smanjenja količine podataka, točnosti, ograničenja pohrane te cjelovitosti i povjerljivosti te s osobnim podacima ispitanika postupamo pažljivo i u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje u tekstu: Uredba)kao iu skladu s važećim propisima Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, glede podataka koje prikupljamo i obrađujemo, u svrhu poštovanja naših obveza glede zaštite osobnih podataka kao voditelja obrade.
VEMAG prikupljene podatke obrađuje i pohranjuje samo u razdoblju u kojem ova privola nije povučena.
Osobni podaci iz ove Privole neće se prosljeđivati trećim osobama te će se s njima postupati povjerljivo i u skladu s Uredbom i važećim propisima Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, te se poduzimaju odgovarajuće mjere radi osiguranja sigurnosti osobnih podataka i usklađenosti s važećim propisima o zaštiti podataka, kao što su Uredba i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Savjesno štitimo osobne podatke iz ove Privole od gubitka, uništenja, zloupotrebe, neovlaštenog pristupa i neovlaštenog otkrivanja. Svi naši zaposlenici obvezni su poštovati povjerljivost osobnih podatka iz ove Privole i pridržavati se naših općih akata i odluka koji uređuju pitanja zaštite podataka. Također, koristimo suvremene tehničke, informatičke i organizacijske mjere radi osiguranja sigurnosti osobnih podataka iz ove Privole.
VEMAG ne koristi automatiziranu obradu podataka.

PRIVOLA ISPITANIKA:
Upoznat/a sam s činjenicom da ispunjavanjem obrascana ovim web stranicama, izričito i dobrovoljno dajem svoju PRIVOLU, kojom potvrđujem da pristajem da VEMAG prikuplja, obrađuje i koristi sve moje osobne podatke navedene u obrascu.
Potvrđujem da sam upoznat/a da će VEMAG gore navedene osobne podatke koristiti i obrađivati u svrhu rezervacija putem booking forme na web stranici.

Također, izričito potvrđujem da sam, prilikom davanja navedenih osobnih podataka, obaviješten/a o slijedećem te da sam razumio dane informacije:
- voditelj obrade VEMAG, a kontakt podaci voditelja obrade su: info@golfvilla-beige.hr .
- moja prava glede zaštite mojih osobnih podataka za koje dajem ovu Privolu su:
• u bilo kojem trenutku mogu zahtijevati od voditelja obrade da trajno ili privremeno prestane koristiti sve ili dio mojih osobnih podataka navedenih u ovoj Privoli u sve ili dio svrha iz ove Privole. Takav zahtjev može se poslati na e-adresu: info@golfvilla-beige.hr ili pisanim putem na adresu Vemag d.o.o., Luigija Pierottija 6, 10000, Zagreb uz određeno navođenje koja se privola povlači. Voditelj obrade će, po primitku izjave o povlačenju privole, primitak te izjave potvrditi na isti način na koji ju je primilo (e-mailom ili poštom), a osobni podaci obuhvaćeni izjavom o povlačenju privole se više neće obrađivati počevši od dana primitka povlačenja privole. Sve obrade osobnih podataka učinjene do tog dana ostaju pravno valjane,
• imam pravo na pristup svojim osobnim podatcima koji su prikupljeni temeljem ove Privole, što znači pravo dobiti od voditelja obrade informacije vezane uz postupak prikupljanja i obrade osobnih podataka iz ove Privole te dobiti potvrdu obrađuju li se moji osobni podaci kao i dobiti kopiju mojih osobnih podataka ako to ne utječe negativno na prava drugih ispitanika,
• imam pravo na ispravak i dopunu netočnih osobnih podataka koji su prikupljeni temeljem ove Privole,
• imam pravo na "zaborav", odnosno brisanje osobnih podataka koji su prikupljeni temeljem ove Privole,
• imam pravo na ograničenje obrade, dakle da se osobni podaci ne koriste ali da se čuvaju ako je sporna točnost osobnih podataka, ako je obrada nezakonita ili tijekom rješavanja postupka po prigovoru,
• imam pravo na prenosivost podataka danih na temelju ove privole što znači pravo primiti osobne podatke od voditelja obrade da bi ih predao drugom voditelju obrade,
• imam pravo na prigovor na obradu podataka,
• imam pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka u slučaju da voditelj obrade postupa suprotno Uredbi pri obradi osobnih podataka prikupljenih temeljem ove privole.

U konačnici, upoznat/a sam da sve svoje zahtjeve u vezi s navedenim pravima mogu uputiti u pisanom obliku na adresu Vemag d.o.o., Luigija Pierottija 6, 10000, Zagreb ili putem e-maila na adresu info@golfvilla-beige.hr.
Obaviješten/a sam da voditelj obrade može od mene zahtijevati osobne podatke za potrebe pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava, te da može odbiti zahtjev samo u slučaju ako dokaže da ne može pouzdano utvrditi moj identitet.

Upoznat/a sam da voditelj obrade mora odgovoriti na moj zahtjev za ostvarivanje prava, vezan za gore navedene osobne podatke, bez nepotrebnog odgađanja i u svakom slučaju u roku od mjesec dana od zaprimanja zahtjeva.